BoekenBoeken

Help

Regelmatig krijgen wij mail van collega's die de materialen heel leuk vinden maar ze niet van hun pc op papier kunnen krijgen, daarom hebben we deze pagina aangemaakt.

 

De meest gestelde vragen zijn:

De bestanden openen niet, wat moet ik doen?

Om onze bestanden te openen heb je in de meeste gevallen Acrobat Reader nodig. Je kunt het hier downloaden. Als het het programma geļnstalleerd hebt kan het zijn dat je je pc even opnieuw op moet starten.

 

Ik kan de kralenplanken niet afdrukken op het goede formaat, hoe moet dat?

Er zijn verschillende manieren om een kralenplank af te drukken. Klik op de kralenplank zodat je een grote afbeelding ervan krijgt. Kies via je rechter muisknop "Afbeelding opslaan als" en sla het bestand op. Ga dan naar een programma als Photoshop of Paint en open het bestand daar. Kies dan afdrukken.

Je kunt er ook voor kiezen om het bestand in Word in te voegen. Zorg dat je een lege pagina hebt, kies bovenaan "Invoegen" dan "Afbeelding" en dan "Uit bestand" en kies daar de kralenplank die je opgeslagen hebt. Druk daarna je Worddocument af.

Je kunt de kralenplank ook op goede grootte kopiėren naar Word:
Bestand:- alles selecteren - kopiėren  - in Word: plakken.
 

Als laatste optie kun je IrfanView downloaden. Dan kies je dezelfde instellingen als op deze afbeelding en kies daarna Print.


klik op het plaatje voor een vergroting

 

Het lamineren kost zoveel geld, wie heeft er tips?

We kregen hierover een vraag van Mariska, deze vraag en de tips die binnenkwamen vind je hier!

 

Mocht je na deze uitleg toch nog problemen hebben mail ons dan gerust, we komen er samen vast wel uit!!